Start bouw hotel BOAT & CO feestelijk gevierd

December 7th, 2017 Start bouw hotel BOAT & CO feestelijk gevierd

Op donderdag 30 november jl. vond de feestelijke start van de bouw van Hotel BOAT & CO in de Amsterdamse Houthaven plaats. Onder toeziend oog van Wethouder Eric van der Burg werd door de vertegenwoordigers van de ontwikkelcombinatie BOAT & CO en belegger Bouwinvest de vlag gehesen op het bouwterrein.

De vlaggen werden gehesen door Bernlef de Vries van Vink Bouw, Bas Jochims van Bouwinvest, Martijn Snel van IQNN Development en Alexander Goad van City ID.

Albert Jan Gerritsen (directeur IQNN Development) is er trots op zo’n mooi gebouw te kunnen realiseren. “Van start ontwerp tot start bouw duurde slechts 14 maanden. Het proces van het afstemmen van kopen en verhuren, ontwerpen en vergunningen is zeer goed verlopen. Het is fantastisch om er vandaag zo feestelijk bij stil te staan.”

Over BOAT & CO Ontwikkeling
De combinatie IQNN Development Vink Bouw en City ID, ontwikkelt gezamenlijk Kavel 3E op het Revaleiland in de Houthaven. BOAT & CO biedt een vernieuwend hotelconcept met 82 ruime hotelappartementen, horeca, spa en gym. Met de architectuur van het gebouw wordt een goede verbinding gemaakt met de geschiedenis van de Spaarndammerbuurt. Het ontwerp is van Kollhoff & Pols Architecten. Prof.Hans Kollhoff zegt erover: “We brengen een ode aan de Amsterdamse School: massieve bakstenen vlakken worden afgewisseld met expressieve erkers, bekroond met dakkapellen, vanwaar je een geweldig uitzicht over het water hebt.” Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund koopt het gebouw van BOAT & CO Ontwikkeling en de oplevering staat voor medio 2019 gepland.

Duurzaamheid Hotel
BOAT & CO wordt een zeer duurzaam hotel. Het gebouw krijgt een BREEAM Excellent certificaat.

Contactpersoon: Marketing & Communicatie Manager, Nicole Struwer, nicole@cityidgroup.com

Bekijk PDF